Kennis vergaren: Copywriter!

Vandaag kwam mijn studieboek binnen! Want ja, ik ga mijn kennis verbreden op het gebied van schrijven. Ik blog wat af op mijn blog website dblogt.nl en daar schrijf ik heel intuïtief wat me zoal bezighoudt. Ik vind het spelen met woorden, het beschrijven van emoties, zo verschrikkelijk leuk! Ik word er echt gelukkig van als ik weer een blog publiceer.

Lees meer »

Structuur

Ik hou van structuur aanbrengen; in mijn werk, maar ook thuis. Vroeger had ik van die voorraadbussen voor de koffie, suiker en thee. Je had ze ook met opschrift, maar de mijne waren zonder opschrift én van buiten was de inhoud niet te zien. Hoe pakte ik dan steeds de goeie? Gewoon: de bussen op alfabet in de kast plaatsen, eerst de koffie, dan de suiker en dan de thee. Nou ja, gewoon, ik vond het gewoon, mijn zusje vond het typisch.

Lees meer »

Motivatie

Enerzijds noodgedwongen door de situatie en anderzijds omdat ik het ook gewoon leuk vind om te werken, stuur ik wat sollicitaties de deur uit.

Lees meer »

young professionals en ervaring

Ik las van de week een bericht van een werkgever die geconfronteerd werd met een werkzoekende net afgestudeerde dochter. Het gaf haar inzicht in het feit dat werkgevers liever iemand met ervaring hebben, maar dat die ervaring lastig is bij net afgestudeerden en dat deze dochter toch ook kansen verdient? Zeker, maar zouden we allemaal geen gelijke kansen moeten hebben? Want wat is nou een harde eis en hoe hard is ie? En, sterker, waar is die harde eis op gebaseerd? Wat wil je van je nieuwe medewerker en hoe kun je die kennis, ervaring, competentie het best zichtbaar krijgen?

Lees meer »